Dirhami sadama kõrvale kerkib kalanduskeskus

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dirhami sadam
Dirhami sadam Foto: Küllike Rooväli

Dirhami sadamas kerkib kalanduskeskus — esimene omataoline ilmselt kogu Eestis —, kuhu tulevad kalurite olmeruumid, väike kalatööstus ning tulevikus ka väljapanek rannakalandusest.

Kalanduskeskuse rajab endise kauplus–söökla kohale MTÜ Dirhami Kalurite Koda. Vana hoone lammutus on juba alanud, kalanduskeskuse esimene etapp peaks valmima järgmise aasta kalapüügihooaja alguseks, kirjutab Lääne Elu.

Esimese etapi valmisehitamiseks sai Dirhami Kalurite Koda Euroopa Kalandusfondi meetmest 4.1 ligi 3 miljonit krooni, sellele lisandub ligi 800 000 krooni suurune omaosalus.

MTÜ Dirhami Kalurite Koja juhatuse esimehe Mart Vahteli sõnul ehitatakse esimeses etapis valmis hoone karkass ja teise korruse olmeruumid ning keldrikorrusele luuakse tingimused kala säilitamiseks ja jahutamiseks. Selleks soetatakse jäämasin ja ehitatakse külmkamber.

Tulevikus on kavas tootmispoolt laiendada ning soetada fileerimismasin ja suitsuahi. Ta lisas, et eksklusiivne toodang ei jõuaks mitte igasse poodi, vaid seda saaks osta näiteks ainult Dirhamist ja miks mitte Tallinna lennujaamast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles