Töökaotus võib olla piinlik ja halvav

Sirje Niitra
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötukassa
Töötukassa Foto: Toomas Huik

Iga inimese tööotsingu lugu on ainulaadne. Töökeskse nõustamise käigus töötukassas selgub, mis tema tööotsinguid toetab ja mis takistab. Mõnikord võib töö leidmisel olla takistuseks ainuüksi see, et inimene on töötu – töökaotus võib inimesele piinlikkust tekitada ja teda vaimselt halvata.

Riskirühmadesse kuuluvad vähenenud töövõimega inimesed; 16–24-aastased töötud; hiljuti vanglast vabanenud töötud; 55-aastased kuni vanaduspensioniealised töötud; need, kes on enne töötuna arvele võtmist hooldanud puudega isikut; pikaajalised töötud; töötud, kes ei oska eesti keelt.

Riskirühma kuulumine ei tähenda siiski veel, et see tingimata takistab inimese tööotsinguid. «Oleme kohanud 70-aastast kvaliteedijuhti, kelle näol oli tegemist inimesega, keda ettevõtted on püüdnud üksteiselt üle osta, sest ta on oma valdkonna väga tugev spetsialist. Samas näeme vahel 50-aastaseid, kes arvavad, et vanuse tõttu on neil töökohta väga raske leida. Kui alustada telefonikõnet tööandjale jutuga, et nägin teie töökuulutust, aga ei tea, kas te minuvanuseid tahate, siis pole see just hea stardipositsioon läbirääkimisteks,» lausus töötukassa töökeskse nõustamise spetsialist  Anna-Liisa Lepasepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles