Katuseraha sihtkohad

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänavu on antud riigikogu kuuele fraktsioonile jagada 6 480 000 eurot nn katuseraha.

Saadikurühmad plaanivad selle peaasjalikult suunata koolide, lasteaedade, spordi- ja mänguväljakute ning kultuuri- ja seltsimajade rajamiseks ja korrastamiseks, aga ka Eesti Olümpiakomiteele (EOK) ja Eesti Rahvusringhäälingule (ERR). Postimees toob kõrvalolevates infokastides esile iga saadikurühma viis-kuus kulukaimat ettepanekut.

Juba enam kui kakskümmend aastat on kehtinud erakondadeülene kokkulepe, et pärast seda, kui valitsus on saatnud eelarve parlamenti, saavad riigikogu liikmed jagada endale meelepärastele haridusasutustele, sihtasutustele, omavalitsustele, mittetulundusühingutele jne nn katuseraha. Kolm valitsusparteid – Reformierakond, Sotsiaaldemokraatlik Erakond ning Isamaa ja Res Publica Liit – saavad otsustada rohkem kui viie miljoni euro saatuse, seevastu opositsiooniparteide jagada jäetud rahast otsustab 60 protsendi üle neist Toompeal arvukaim, Keskerakond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles