Mikser valiti NATO Parlamentaarse Assamblee pearaportööriks

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Mikser.
Sven Mikser. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Varssavis toimuval NATO Parlamentaarse Assamblee aastaistungil otsustas kaitse- ja julgeolekukomitee oma järgmises aastaraportis keskenduda Afganistanile ning pearaportööriks valiti Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Sven Mikser.

«Afganistani stabiliseerimisoperatsioon on suurim ja olulisim NATO poolt juhitav missioon, seega on loogiline, et kaitse- ja julgeolekukomitee keskendub aasta olulisimas raportis just Afganistanile,» ütles Mikser.

Sven Mikser usub, et vaatamata märkimisväärsetele arengutele, jäävad Afganistaniga seotud teemad tähelepanu alla veel aastateks. «Eesti poliitika Afganistani suunal on olnud tõhus ja aktiivne, parimaks näiteks on meie kaitseväelaste töö riigi ühe keerukama julgeolekukorraga osas, Helmandi provintsis,» märkis Mikser. «On loomulik ja mõistlik, et aitame jätkuvalt kujundada rahvusvahelisi hoiakuid Afganistani tuleviku osas kasutades selleks ka parlamentaarse diplomaatia võimalusi,» kommenteeris Mikser oma uut rolli NATO Parlamentaarse Assamblee juures.

Kaitse- ja julgeolekukomitee kiitis heaks ka Sven Mikseri raporti ettevalmistustest julgeolekuvastutuse üleandmiseks Afganistani oma rahvuslikele julgeolekujõududele. Teisipäeval tuleb plenaaristungil hääletusele Mikseri esitatav resolutsioon Afganistani teemal.

Sven Mikser on NATO Parlamentaarse Assamblee Eesti delegatsiooni liige alates 2003. aastast. 2004.-2008. oli Mikser kaitse- ja julgeolekukomitee atlandiülese kaitsekoostöö
alakomisjoni esimees, 2008.-2010. assamblee asepresident ja eriraportöör uue strateegilise kontseptsiooni alal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles