Riigireetur Dressenit ei ole lisatud sissesõidukeelu nimekirja

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Dressen
Aleksei Dressen Foto: Ekraanitõmmis telesaate «Vesti v subotu» videolt

Kaitsepolitseiameti kinnitusel ei ole nüüdseks Vene kodanikku, riigireetur Aleksei Dressenit lisatud Schengeni viisatsooni sissesõidukeelu nimekirja.

Siseministeeriumi haldusalasse kuuluva ameti büroo juht Andres Kahar sõnas Postimehele, et sellest hoolimata ei ole ükski riik kohustatud Dressenile kui riigivastases kuriteos süüdi mõistetud isikule viisat andma. «Kõikidel riikidel on võimalik tema riiki lubamise küsimus ise otsustada,» lisas ta.

Siseminister Hanno Pevkur märkis, et iga isiku puhul hinnatakse eraldi tema lisamine niinimetatud musta nimekirja. «Kui tekib tunne ja vajadus, et Dressen on vaja panna niinimetatud musta nimekirja, siis paneme ta täpselt samal alusel nagu iga teise isiku puhul,» lisas ta.

Minister juhtis tähelepanu, et Dressenil oleks ka võimalus vaidlustada enda lisamist viisakeelu nimekirja, mistõttu peab olema mõjuv põhjus tema lisamiseks nimede loetellu. «Küsimus on siin, mis on see oht, mida ta kujutab nüüd Eesti riigile,» küsis Pevkur ja kinnitas seejärel varasemat väljaöeldut, et Vene riigi heaks luuranud endine kaitsepolitseiametnik ei saa enam Eestile kahju teha.

Eesti vahetas septembris Eesti-Venemaa piiril Piusa jõe sillal riigireetur Aleksei Dresseni Venemaal vangi mõistetud kaitsepolitseiniku Eston Kohvri vastu välja.

1993. aastal naturalisatsiooni korras Eesti kodanikuks saanud Dressen kirjutas avalduse kodakondsusest loobumiseks tänavu 31. augustil. Siseminister lubas septembris, et esitab valitsusele ettepaneku vabastada Dressen Eesti kodakondsusest. Valitsus rahuldas tema taotluse 15. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles