Keskerakond kiitis heaks põhikirja muutmise

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna XV kongress
Keskerakonna XV kongress Foto: Liis Treimann

Keskerakonna kongress kiitis pühapäeval heaks erakonna põhikirja muutmise, mis muuhulgas võimaldab kriminaalkorras süüdi mõistetud isikutel parteisse jääda.

Keskerakonna aseesimehe Kadri Simsoni sõnul ei muudetud põhikirja mitte seetõttu, et Keskerakond soovib avaldada umbusaldust õiguskaitseorganitele, nagu väitis Edgar Savisaar, vaid seetõttu, et põhikiri oli vaja viia vastavusse kehtivate seadustega. 

«Üks punkt põhikirjas oli erakonnast automaatne väljaarvamine kriminaalkorras karistatud isiku puhul, kuid nüüd toimub see erakonna juhatuse otsusega,» ütles Simson. Ta selgitas, et erakond pole suutnud jälgida, kes erakonna 14 700 liikmest on kohtus süüdi mõistetud, ning seega ei toiminud automaatne väljaarvamine niikuinii. 

Simsoni sõnul on teisigi muudatusi. Kui seni ei olnud erakonnast lahkunud inimesel võimalik parteisse tagasi tulla, siis nüüd annab põhikiri võimaluse volikogu otsusel lahkunud isikul erakonda naasta. 

Kui varem oli erakonna põhikirjas punkt, et sinna võib kuuluta vähemalt 18-aastane teovõimeline Eesti kodanik, siis nüüd võib erakonda kuuluda ka Euroopa Liidu kodanik, loetles Simson veel muudatusi.

Seni oli nii, et erakonnast sai lahkuda isikliku avalduse alusel, nüüd aga saab end ka ID-kaardi abil erakonnast välja arvata. Kui seni oli erakonna põhikirjas, et liikmesust saab peatada, siis nüüd enam seda laiendust pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles