Sõbrakätt ei antud – Savisaar jätkab

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinnas Tondiraba jäähallis toimub pühapäeval Keskerakonna kongress, kus valitakse erakonnale esimeest.
Tallinnas Tondiraba jäähallis toimub pühapäeval Keskerakonna kongress, kus valitakse erakonnale esimeest. Foto: Sander Ilvest

Oma sõnavõttudes Kadri Simsoni alandamist ja naeruvääristamist ka eilsel kongressil jätkanud Keskerakonna vana uus esimees Edgar Savisaar asub enda sõnul looma kolmandat Eestit.

Kui on arvatud, et praegune võimuliit võiks sõltuvalt Keskerakonna sisevalimiste tulemusest kuidagi muutuda, siis ainsana peavad oma saatusele mõtlema nüüd sotsiaaldemokraadid. Nii Reformierakond kui ka IRL ei lase end Savisaare tõmbetuultest segada ning jõulukuu ei too suure tõenäosusega muutusi. «Kevad võib olla otsustav,» kõlas eile õhtul võimuliidust. «Aga Savisaare võit tuli vere hinnaga.»

Ja Savisaar ei hoidnud tagasi. Ta andis mõista, et Simsoni «poliitiline ja eluline kogenematus töötab tema kasuks»: «Keskerakond vajab juhti, kelle taha tõuseb suurim osa Eesti rahvast, mitte jälle üht ametnikku, kellesse rahvas ei usu ja kelle tagant erakond laiali pudeneb.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles