Otseülekanne: milline on struktuurivahendite mõju regionaalarengule?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mäo liiklussõlm.
Mäo liiklussõlm. Foto: ANDRUS KOPLISTE

Täna esitletakse riigikogu konverentsisaalis analüüsi 2007-2013 struktuurivahendite mõjust regionaalarengule. Postimees teeb tutvustuselt otseülekande, mida saab vaadata siinsamas.

Esitlusele järgneb poliitikute ja asjatundjate arutelu, kus osalevad riigihalduse minister Arto Aas, Linnade Liidu tegevdirektor Jüri Võigemast, Ivari Padar ja Andres Metsoja riigikogust ning Raplamaa omavalitsuste liidu tegevdirektor Silvi Ojamuru. Arutelus keskendutakse mh sellele, kuidas valdkondlike poliitikate, näiteks haridus-, ettevõtlus- või keskkonnapoliitika kujundamisel ja elluviimisel arvestada rohkem nende mõjuga regionaalsele arengule.

Ajakava:

10:00-11:00  Avasõnad ja mõjuajalüüsi esitlus

11:00-11:15  Paus

11:15-12:45  Paneelarutelu, mida juhib Sulev Valner.

Struktuurivahendid on Euroopa regionaalarengufondi, Euroopa sotsiaalfondi ja ühtekuuluvusfondi toetused ning neid kasutati Euroopa Liidu eelarveperioodil 2007-2013 Eestis kolm miljardit eurot.

PRIA toetused on Euroopa Liidu põllumajandus- ja maaelu toetused, mille kogumaht ulatus veidi üle ühe miljardi euro. Toetusi kasutati seega umbes 2300 eurot inimese kohta seitsme aasta jooksul.

Struktuurivahendeid ühe elaniku kohta sai enim Järva maakond ja Tartu maakond, vähim Põlva maakond ja Jõgeva maakond.

Töö tellis rahandusministeerium ja selle koostasid mõttekoja Praxis ja rakendusuuringute keskuse Center analüütikud. Uuring on valminud Euroopa Liidu struktuurivahendite toel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles