Politsei ja lähedaste poolt otsitud noormees magas heinaküünis

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadunud inimese otsimine. Foto pole sündmusega seotud.
Kadunud inimese otsimine. Foto pole sündmusega seotud. Foto: Sander Ilvest

Ööl vastu eilset otsisid lähedased ja politsei Jõgevamaal alaealist noormeest, kes oli ootamatult seltskonnast lahkunud ja kadunuks jäänud.

Lapsevanemad andsid politseile poisi kadumisest teada pühapäeva varahommikul enne kella viit. Siis oli teada, et 17-aastane noormees oli laupäeva õhtul läinud Tabivere kanti peole.

Enne südaööd tegi noormees telefonikõne, kus palus endale järele tulla, kuid kokkulepitud kohast teda ei leitud. Ka teised peokülalised ei osanud öelda, kuhu noormees minna võis. Ei olnud teada ka lahkumise põhjus, sest kohapeal said kõik hästi läbi ning ootamatult lahkunud noorukiga kellelgi tüli ei olnud.

Vaid üks pidulistest teadis öelda, et noormees olevat liikunud jalgsi Piibe maantee poole. Telefonitsi teda tabada ei õnnestunud, kuna see oli välja lülitatud. Lähedased asusid kohe poissi otsima, kammisid läbi lähedalasuvad teed ja teeservad, kuid tulemuseta.

Selgus, et väsimus oli noormehest võitu saanud ja ta oli leidnud ühes küünis heinte vahel endale magamisaseme.

Magas heintes

Otsingutel osalenud Jõgeva patrullpolitseinik Mikk Tehvan ütles, et kui politsei öösel kadunud noorukist teada sai, anti patrullidele tema isikukirjeldus ja nad alustasid samuti ümbruskonnas otsinguid. Samamoodi jätkasid poisi otsinguid väga südikalt tema lähedased.

«Ilmaolusid arvestades oli ajakriitiline selgitada kiiresti poisi võimalik liikumissuund ning seejärel ka asukoht,» rõhutas Tehvan.

Läbi vaadati piirkonda jäävad hooned ning silm hoiti teraselt peal ümberkaudsel maastikul, teatas politsei. Kella 11 paiku avastati noormees ühe küüni juurest, mis asus umbes 300 meetri kaugusel peokohast. Noormees jalutas oma lähedastele vastu, teadmata, et nood olid teda öö läbi otsinud.

«Selgus, et väsimus oli noormehest võitu saanud ja ta oli leidnud ühes küünis heinte vahel endale magamisaseme,» kirjeldas Tehvan.

«See oli küll õnneliku lahendusega lugu, aga põhjustas kahjuks lähedastele ja sõpradele väga suurt muret. Palun andke ikka kõrvalistele teada, kui plaanite seltskonnast irduda. Ja vastupidi, kui näete kedagi ootamatult seltskonnast nelja tuule poole lahkumas, tundke huvi, kas tal on kõik ikka hästi ning kuhu ta plaanib minna,» soovitas patrullpolitseinik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles