Valtson suri keset purjetamisvõistlust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Orm Valtson
Orm Valtson Foto: Mihkel Maripuu

Laupäeval suri maapurjetamisvõistlusel terviserikke tagajärjel Saue linnapea, 1958. aastal sündinud Orm Valtson.

Saue abilinnapea Rafael Amose sõnul oli Valtson juba pikka aega tegelenud jääpurjetamise ja purjelaual sõitmise ning viimased kolm aasta ka maapurjetamisega. Kolm nädalat tagasi tuli ta sellel alal oma vanuseklassis maailmameistrivõistlustel isegi kolmandaks. Ka Euroopa meistrivõistlustelt on tal medaleid. Seega oli Valtson maapurjetamises kõva tegija.

Amos ütles, et eelmisel laupäeval ja pühapäeval korraldati Leedus Nidas Baltimaade meistrivõistlused  maapurjatemises ning Valtson osales ka seal. Laupäeval toimus kaks sõitu, kus Valtson jõudis esinelikusse. Enne kolmandat sõitu ei olnud ta kolleegide sõnul kurtnud mingi terviserikke üle, kõik oli hästi. Valtson asus isegi sõitu juhtima, kuid viimases, suhteliselt lihtsas kurvis läks ta millegipärast otse, ei jälginud enam rada. Kohtunikud katkestasid siis sõidu ning läksid vaatama, milles asi. Valtsonit hakati elustama ning kutsuti kohe ka kiirabi, mis jõudis kiiresti kohale, kuid Valtsoni elu enam päästa ei õnnestunud.

Kuna lahkamine on alles täna, siis ei ole veel teada, mis Valtsoniga juhtus. Kahe nädala pärast oleks ta saanud 52. aastaseks. Valtsonist jäi maha täiskasvanud poeg ja tütar ning abikaasa.

Saue linnavolikogu valis Valtsoni linnapeaks eelmise aasta 19. novembril. Kohalike omavalitsuste valimistel Sauel kogus ta kõige rohkem hääli.

Valtson on eelnevalt olnud mitmel korral Saue linnapea ning tal oli pikaajaline avaliku teenistuse kogemus, ta oli töötanud ka Harju maavanemana.

Valtson kuulus Reformierakonda.

Amose sõnul määrab Saue linnavolikogu tõenäoliselt juba sel nädalal Valtsoni asemele linnapea kohusetäitja. Kuna praegu käib järgmise aasta eelarve menetlemine, siis päris uut inimest ei ole mõistlik ametisse panna. Uus linnapea valitakse tõenäoliselt pärast eelarve vastuvõtmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles