Politsei avastas Vanasadamast 48 dokumendita reisijat

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei kontrollimas Vanasadamas sõidukeid.
Politsei kontrollimas Vanasadamas sõidukeid. Foto: Põhja prefektuur

Reedel toimus Tallinna Vanasadamas politsei, maksu- ja tolliameti ja päästeameti reid, mille käigus tuvastati 48 reisijat, kel polnud kaasas kehtivat dokumenti.

Peaaegu 11 tundi kestnud reidi käigus kontrolliti umbes 5370 reisijat, 500 sõidukit ja 150 veokit, kinnitas politsei.

«Reid näitas, et väga paljudel reisijatel ei ole kaasas reisidokumenti - tavaliselt on neil ühes ainult oma maa juhiluba või on reisidokument kehtetu. Reidi tulemusena tabati 48 inimest, kel polnud kaasas kehtivat passi või ID-kaarti. Kuna isikut tõendava dokumendita inimesed tuli tuvastada, tähendas see nii mõnelegi täiendavat ajakulu. Eesti elanikke, kel reisidokumente kaasas polnud, laeva ei lastud,» kinnitas Tallinna kordoni juht Toomas Kaarjärv.

Lisaks Eesti kodanikele oli probleem Soome, Austria, Venemaa ja Kreeka kodanikega.

«Seetõttu soovitame alati kaasas kanda isikut tõendavat dokumenti, sest nii saab vältida riski, et keegi võiks laevast maha jääda. Oluline on ka märkida, et dokumendi kaasas kandmise kohustus tuleneb seadusest,» ütles Toomas Kaarjärv.

Kontrollitute seas tuvastati ka 11 inimest, kel polnud piletit või kes kasutasid piletit, mis kuulus teisele inimesele. 

Tuvastati ka neli liiklusseaduse rikkumist – need puudutasid nii joobes juhtimist, kui ka auto nõuetekohaselt registreerimata jätmist. Viimase rikkumise eest said kaks juhti ka trahvi, mille suurus ulatus mitmesaja euroni. Oli ka üks relvaseaduse rikkumine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles