Galerii: peaminister Rõivas Pariisi kliimakonverentsil

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Peaminister Taavi Rõivas osales täna ÜRO Pariisi kliimakonverentsil (COP21), mille eesmärk on saavutada ülemaailmne kokkulepe hoidmaks kontrolli all kliimamuutusi.

Eesmärk on kokku leppida tegevuskava, millega maailma keskmise temperatuuri tõus pikemas perspektiivis jääks alla 2°C.

Peaministri sõnul seisame täna valiku ees, kas jätkatakse jõudsalt kasvava maailma rahvaarvu ja saastava majandustegevustega või liigume järjest suurema ressursi- ja energiasäästu, mõtestatuma tarbimise ja nutikamate lahenduste suunas.

Euroopa Liidu ja Eesti eesmärgiks Pariisis on jõuda pikaajalise ja õiguslikult siduva kokkuleppeni, mis aitaks maailmal liikuda vähese CO2-heitega ning kliimamuutustele vastupanuvõimelise tuleviku poole. Kokkulepe peab sisaldama aruandlussüsteemi ning perioodilist kohustuste ülevaatamise protsessi. 

ÜRO Pariisi konverentsist võtab osa rekordarv, ligi 200 riiki. Oma konkreetsed ettepanekud heitkoguste vähendamiseks on enne Pariisi konverentsi esitanud juba enam kui 170 riiki, mis katavad üle 95 protsenti ülemaailmsetest heitkogustest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles