Galerii ja video: Parts tutvustas riigikontrolörile oma seisukohti kontrollikoja liikmena

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti võimalik kandidaat Euroopa Kontrollikoja liikme kohale Juhan Parts kohtus täna hommikul riigikontrolör Alar Karisega, kellega toimunud kohtumine venis planeeritud tunnist poole tunni võrra pikemaks.

Parts ütles pärast kohtumist ajakirjanikele, et tema ei saa öelda, kas Karis soovitab teda kohtumise tulemusel Euroopa Kontrollikoja liikme kohale. «See on küsimus härra Karisele,» lausus Parts. Alar Karis ise tänase kohtumisel järel kommentaare ei jaganud.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Jevgeni Ossinovski on öelnud, et sotsid Partsi kandidatuuri Euroopa Kontrollikoja liikme kohale ei toeta ja sellele kohale saab keegi teine. Parts ütles Ossinovski sõnu kommenteerides, et tema ei pea selliste avalduste valguses riigikontrolöriga kohtumist ajaraiskamiseks.

«Olen valmis vastama kõigile küsimustele, mis on seotud minu pädevuse või varasema tööga, et hajutada kahtlusi, kui sotsidel neid on. See mis puudutab poliitikasse selle teema ümber, siis mina ei kavatse sellesse sekkuda. Ma ei tea, miks on sotsidel minu isiku suhtes niivõrd reljeefne seisukoht ja mis on nende tegelikud probleemid. Olen teinud sotsidega palju koostööd ja nende vastuseis on mõneti üllatav.  Olen andnud rahandusministrile nõusoleku kandideerida kontrollikoja liikme kohale ja püüan jääda kandidaadina neutraalseks, vaatamata igasugustele kiusatustele,» ütles Parts.

Partsi sõnul peab ta ennast väga tugevaks kandidaadiks kontrollikoja liikme kohale. «Ma olen isiklikult valmis vastama kõigile küsimustele mida avalikkus ja ministrid esitavad,» ütles Parts ja lisas, et seni ei ole jõudnud temani ühtegi kontaktisoovi sotside poolt.

Partsi sõnul rääkis ta poolteist tundi kestnud kohtumisel Karisega Euroopa Kontrollikojast ja samas ka kuulas, mida Karisel temale öelda on.

«Meeleolu oli hea, mul oli nagu eksam üle pika aja, suuline eksam. Rääkisime kõikidest asjadest, alates sellest kui ma ise seda maja remontisin, lõpetades sellega, kuhu on jõudnud Eesti rahandus. Rääkisime ka Euroopast, Tartu ülikoolist ja väga erinevatel teistel teemadel. Põhiline teema oli, mis puudutab Euroopa audiitorite kohut ja mida mina sellest arvan ja mida härra Karis sellest arvab, sest riigikontrolli koostöö on nendega tihe,» rääkis Parts.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles