Jan Uuspõld: kui palju me tänapäeval üldse oma mõtteid rääkida tihkame?

Piret Kooli
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Näitleja Jan Uuspõld on televaatajale ammune tuttav. Olgu reklaamidest või paroodiasaatest või elust enesest nopitud humoorikast sarjast «Takso», mille osad said lõppeva nädalaga näidatud. Räägitakse, et näitlejad on nii edevad, et vaatavad oma telerolle alati ja isegi mitu korda – isegi siis, kui nad seda teistele ei tunnista. Milliseid saateid aga jälgib Uuspõld ja kas tal selleks näitlemise ning elu enese kõrvalt üldse aega jääb?

«Et kõik ausalt ära rääkida, pean ma alustama sellest, et oma esimese teleka ostsin 20 aastat tagasi, sest hea sõber Dan Põldroos soovitas nii. Ütles, et saan siis oma sketše vaadata, mida temaga koos «Wremjas» tegime. Ostsingi siis, aga lõpuks tüütas kogu teleprogramm väga ära. Vahel ajas isegi närvi, kuna iga päev aeti sama jahu. Õnneks jäi telekas ühel päeval vanaks ja uue soetamiseks pole ma seni motivatsiooni ega aega leidnud.

Niisiis pole mul juba peaaegu kümme aastat telerit ja olen telekava suhtes täiesti juhm. Ent üht-teist ma sellest maailmast siiski tean. Näiteks seetõttu, et mul on arvuti. Kuna olen oma aja peremees, siis ainus saade, mida vaatan regulaarselt ja enamasti järelvaatamisena, on «Vabariigi kodanikud». Vahel vaatan ka «Välisilma» dokki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles