Loomaaia vanim kollane anakonda sai uue kodu

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna loomaaia kollane anakonda uues ekspositsioonis.
Tallinna loomaaia kollane anakonda uues ekspositsioonis. Foto: Inari Leiman / Tallinna loomaaed

Elevandimajas uue, nii silmale ilusa kui ka loomale põneva sisustuse saanud anakondapuuri tõsteti tagasi Tallinna loomaaia vanim kollane anakonda, 24 aasta eest Venemaalt Tulast siia kolinud ja Eestis ka järglasi andnud emaloom.

Troopikamaja araraunapoegadel on aga kätte jõudnud aeg iseseisvuda ja nad paigutati vanematest eraldi. Vanalinde ja nende eluaset ning pesakasti hakatakse nüüd uueks sigimishooajaks ette valmistama.

Mõni aeg tagasi lindudelt soo määramiseks võetud proovid andsid vastuse. Tänavu koorunud tibudest on isased kõik kolm roosapelikani, valgekurg ja kaljukotkas. Stepikotka poegadest on üks isane ja teine emane. Häälekad araraunapojad troopikamajas on aga mõlemad emased, nagu ka kullimäel koorunud kolm vöötkakupoega. Loomaaednikes kahtlusi tekitanud damaani kassikakud, kes möödunud aasta alguses eraisikult kui paar vastu võeti, osutusidki mõlemad isasteks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles