Pildid ja video: torm kahjustas reisilaeva Victoria kahte akent

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinki laeval sai öises vööriilluminaatorite purunemise intsidendis vigastada üks meeskonnaliige, kelle kiirabi toimetas täiendavateks uuringuteks haiglasse.

Vigastada sai meeskonnaliige, kes töötas illuminaatorite ajutise sulgemisega. Laeva meediku sõnul võib tegemist olla põrutusega, kuid mees viidi täiendavateks uuringuteks haiglasse, teatas Tallink.

Eesti aja järgi kella 23 paiku lõid lained Tallinnast Stockholmi teel olnud reisilaeva Victoria I vööri radariantenni laevakere küljest lahti ning see kahjustas kahte vööriilluminaatorit. Kapten otsustas igasuguste riskide vältimiseks pöörduda tagasi Tallinnasse. 

Kaht illuminaatorit ning põrandaid puudutavad tormikahjustused reisilaeval Victoria I planeeritakse likvideerida pühapäevaks vastavalt klassiühingu Bureau Veritas poolt antud juhistele. Täiendavalt demonteerib ettevõte laevalt ja selle sõsarlaevalt Romantika vööriradari konstruktsiooni, et vältida olukorra võimalikku kordumist. Üldine radarisüsteem dubleerib vööriradari funktsioone, seega ei mõjuta see laevade navigatsioonivõimekust.

Kui klassiühing ja veeteede ametite esindajad kinnitavad teostatud parandustööde vastavuse nõuetele, teeb laev järgmisel väljumise homme, 6. detsembri õhtul kell 18 vastavalt tavapärasele graafikule. Kahjustada saanud illuminaatorid suletakse keevitatud terasplaatidega kuni paigaldatakse uued klaasaknad. Veekahjustusi saanud põrandad puhastatakse ja kuivatatakse.

Seoses juhtunuga jääb ära täna, 5.detsembri õhtune väljumine Stockholmist Tallinnasse.

4.detsembri öösel, kella 23 paiku lõid lained Tallinnast Stockholmi teel olnud reisilaeva Victoria I vööri radariantenni laevakere küljest lahti ning see kahjustas kahte vööriilluminaatorit. Laeva merekindlust ja navigeerimisvõimekust antud tormikahjustus ei mõjutanud. Samas osutus keeruliseks purunenud 6.teki konverentsiruumi illuminaatorite täiesti ilmastikukindel sulgemine ning kapten otsustas igasuguste riskide vältimiseks pöörduda tagasi Tallinnasse.

Tallinki kommunikatsioonijuhi Luulea Lääne teatel tormikahjustus juhtunu laeva merekindlust ja navigeerimisvõimekust ei mõjuta. «Samas osutus keeruliseks purunenud 6. teki konverentsiruumi illuminaatorite täiesti ilmastikukindel sulgemine ning kapten otsustas igasuguste riskide vältimiseks pöörduda tagasi Tallinnasse,» andis Lääne teada.

Foto: Peeter Langovits / Postimees

Tagasiteel Tallinnasse mõjutasid tuul, lained ja vihm pigem laeva ahtrit. Victoria I jõudis Tallinnasse laupäeva varahommikul.

6. teki konverentsiruumi põrand sai vihmast ja lainepritsmetest tingitult veekahjustusi, veidi vett sattus läbi põrandas olevate avauste ka viienda teki reisijatealale. «Inimestele ega laevale ohtu ei ole ning meeskond teeb endast kõik oleneva, et tagada reisijate heaolu keerulistes ilmastikuoludes,» teatas Lääne.

«Paanikat reisilaeval pole, meeskond jagab infot nii otse kui ka läbi laeva raadio. Pärast suunavõttu tagasi Tallinna poole on lained ja tuul on tagant, samuti on tuul hakanud veidi järele andma. Kui mõelda ilmastikuolude peale, siis olukord on veidi parem kui 23 ajal,» selgitas Lääne Postimehele. Reisijaid on pardal kokku 1568 ja meeskonnaliikmeid 200.

Tallink lubab pakkuda kiiresti lahendusi ja kompensatsioonimeetmeid inimestele, kes olid reisilaeva Victoria I pardal kui laev Tallinnasse tagasi pöördus, kui ka neile, kelle reis laupäeva õhtul juhtunu pärast ära jääb. Ettevõte pakub nii reiside ümberpaigutamist, rahatagastamist kui täiendava kompensatsioonina ka kinkekaarte, et heastada ebamugavusi oma reisijatele. Ettevõte vabandab ebamugavuste pärast, mida juhtum on endaga kaasa toonud. Lisaks ööl vastu laupäeva pooleli jäänud reisile jääb ära ka laupäeva õhtuks planeeritud väljumine Stockholmist Tallinnasse.

Reisijatele, kel vaja jõuda tagasi Rootsi, pakub ettevõte võimalust sõita tagasi kas õhtuse väljumisega otse Tallinnast või päeval läbi Helsingi. Loomulikult pakub ettevõte ka raha tagastamise võimalust. Nendele reisijatele, kelle reis jäi reede õhtul vastu laupäeva juhtunu tõttu katki, pakutakse samuti uue reisi võimalust või rahatagastust. Kõikidele pardalolijatele pakub ettevõte lisakompensatsioonina soovi korral kinkekaarte.

Ettevõtte klienditeenindajad tulevad laevale kohe peale selle Tallinnasse saabumist, et pakkuda pardal olnud reisijatele vajalikke lahendusi võimalikult kiiresti. Tallinna Sadama D-terminalis avati eraldi kassa alates kella 7.30 hommikul teenindamaks neid, kelle reisi antud juhtum mõjutab. Rootsis teenindab reisijaid selles küsimuses Värtahamni sadama klienditeenindus kui ka ettevõtte Rootsi kõnekeskus.

Neile, kelle 5.detsembri õhtune reis kas Stockholmist või Tallinnast tühistatakse, pakutakse võimalust reis ümber tõsta, raha tagastamist kui ka soovi korral kompensatsioonina täiendavat kinkekaarti. Ettevõtte klienditeenindus võtab inimestega, kelle reis 5.detsembri õhtul tühistatakse, otse telefoni või e-kirja teel ühendust, vastavalt kliendi poolt antud kontaktandmetele. Inimesed saavad ka otse võtta antud küsimuses Tallinki klienditeenindusega ühendust: Eestis ja Rootsis.

Reisijatele ja kaubavedajatest klientidele toimub reisi hüvitamine läbi ettevõtte klienditeeninduse. Tallinn-Stockholmi liini homsete väljumiste osas võtab ettevõte reisidele pileti ostnutega homse päeva jooksul otse ühendust. Seoses juhtumiga jääb ära Victoria I homne väljumine Stockholmist Tallinnasse. Tallink vabandab reisijate ees ebamugavuste pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles