Koera puretud kirjakandja viidi haiglasse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postiratas postkontori ees
Postiratas postkontori ees Foto: Priit Simson

Eile ründas Haapsalus kirjakandjat koer, postitöötaja toimetati raskelt vigastatuna haiglasse.

Selle aasta jooksul on lemmikloomad rünnanud kirjakandjaid juba 15 korral, teatas Eesti Post. Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga on rünnakute arv kasvanud.

Posti- ja logistikaettevõte võtab kõiki õnnetusi tõsiselt ning on enamikul juhtudel on kas kirjakandja või ettevõte teinud politseisse avalduse.

Eesti Post juhib koeraomanike tähelepanu vajadusele ja kohustusele tähistada oma valduse sissepääs sildiga koera olemasolu kohta. Koerte ja kasside pidamise eeskirja kohaselt peab loomaomanik tagama tööülesandeid täitva postitöötaja ohutu pääsemise territooriumil asuva postkasti juurde.

2009. aastal registreeris Eesti Post 16 lemmiklooma rünnakut, 2008. aastal oli juhtumeid 14, millest ühel korral oli tegemist kassiga. Eesti Post teenindab päevas ca 600 000 postkasti, kuhu viivad saadetisi ligikaudu 1000 kirjakandjat.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles