Autod saavad rohelise tule jalakäijatest varem

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Paljudel ristmikel saab parempööret sooritava sõiduki juht rohelise tule veidi varem kui tema teele jääv jalakäija. Kas vastupidine olukord oleks aidanud ära hoida näiteks hiljutist traagilise lõpuga õnnetuse Tallinnas Vabaduse puiesteel?

Miks ei võiks Vabaduse puiesteel olevas jalakäijate fooris süttida roheline tuli paar sekundit varem kui Valdeku tänaval parempööret ootavatele autodele? Kas 25. novembril Vabaduse puiestee vöötrajal surma saanud koolipoiss võinuks tänu natuke teistmoodi seadistatud foorile ellu jääda?

Tallinna transpordiameti liikluskorralduse osakonna juhataja Talvo Rüütelmaa sõnul on see puhtalt oletus. Et mõista, miks seal ja paljudel teistelgi ristmikel on foorid seadistatud just nii, et autod pääsevad liikuma hetk varem kui jalakäijad, soovitab ta vaadata kogu ristmikku tervikuna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles