Tallinn sai Kristiine turu osas 15 päeva armuaega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pooleliolev Kristiine turg.
Pooleliolev Kristiine turg. Foto: Mihkel Maripuu

Harju maavanem Ülle Rajasalu saatis Tallinna linnavalitsusele ettepaneku viia Kotkapoja tänav 2b sotsiaalmaal Kristiine turu avamiseks ja tegutsemiseks antud kohaliku omavalitsuse haldusaktid 15 päeva jooksul põhiseaduse ja muude õigusaktiga vastavusse.

«Tallinna linnavalitsusel on põhjust ümber hinnata oma tegevust, sest Kristiine linnosa vanem on, uskudes tema enda sõnu, käitunud teadvalt seaduseid eirates,» ütles Ülle Rajasalu.
 
Tallinn taotles Harju maavanemalt rajatava Kristiine turu aluse maa sotsiaalmaana munitsipaalomandisse andmist 2. jaanuaril 2007 eesmärgiga rajada sinna laste mänguväljak. Sellist lahendust toetab ka kehtiv detailplaneering.

Järelevalvemenetluses selgus, et linn on andnud maa rendilepingu alusel OÜ Ühinenud Turud kasutusse koos õigusega rajada maatükile turu toimimiseks vajalikud ehitised. Tallinna linnavalitsus ei ole taotlenud riigi poolt talle sotsiaalmaana antud maa sihtotstarbe muutmist ega algatanud detailplaneeringu muutmist, mida sellisel juhul nõuab seadus.
 
11. novembril saadetud maavanema ettepankus on kirjas, et Kristiine linnaosa valitsuse poolt antud haldusaktid, mille alusel kuulutati 15. jaanuaril 2010 välja konkurss Kotkapoja 2b haljasalal kaubandustegevuse korraldamiseks parima äriplaani saamiseks ja sõlmiti OÜ-ga Ühinenud Turud leping turu korraldamiseks kõnealusel sotsiaalmaal, on vastuolus õigusaktidega. Tallinna linnapeal on õigus ja kohustus linnaosa vanema haldusakte kontrollida ja vastuolu kõrvaldada.
                                                                                            
Rajasalu algatas 2. novembri korraldusega riikliku järelevalve Tallinna linnavalitsuse tegevuse seaduslikkuse üle Kristiine turu ehitamise küsimuses. Seoses järelevalve menetlusega kutsus Harju maavanem 9. novembril välja Tallinna linnapea ning palus arutelule asjaga seotud ametkondade, OÜ Ühinenud Turud ja Kotkapoja 2 elanike esindajad.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles