Fotod: kodukandi mehed Kanakülas maru käes liine parandamas

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Elektritsentrumi elektrimontöörid Joel Närep ja Margo Gentalen jändasid täna ennelõunal Pärnumaal Kanaküla kandis elektriliiniga, mille oli purustanud peale kukkunud oks.

Tuul oli vali ja Joel Närep tõdes, et elektriposti otsas püsimine on paras katsumus. «Kui sa seal üleval oled ja sel ajal mõni puu liinile peale kukub, siis on liin maas ja sina …,» vihjas ta sellele, kui ohtlik on tuulega elektripostil kiikumine.

Meeste sõnul oli konkreetse elektriposti juures näha, et murdunud oks oli liini maha tõmmanud, alla kukkunud juhe oli omakorda süüdanud põlema maad ja kulu. Õnneks ei tekkinud siiski suuremat tulekahju.

Kui paljusid inimesi ja majapidamisi konkreetse liini parandamine puudutab, nad öelda ei osanud. «Siin on majad nii hajali ja hõre asustus, et ei oska öelda,» lausus Närep. Tööväsimuse üle mehed kurta ei saanud, kuna olid kodukandis elektriliine remontimas alles esimest päeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles