Mupo: 16+ peod tekitavad noorsootöötajates masendust

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Munitsipaalpolitsei patrullauto.
Munitsipaalpolitsei patrullauto. Foto: Küllike Rooväli

Laupäeva hilisõhtul viis munitsipaalpolitsei ameti noorsootöö sektor läbi kontrolli ööklubi CatHouse juures, kus toimus 16+ pidu.

«Sõitsime sealt mööda umbes kolmveerand tundi varem ja juba oli ukseesine rahvast täis,» ütles heakorra- ja noorsootöö sektori juhtivinspektor Kätlin Müürsepp, kelle sõnul oli vaatamata tormisele ilmale  ja tugevale vihmasajule linnas liikvel üllatavalt palju rahvast.

«Terve linn oli rahvast täis - noored ja vanad, enamikul  õllepudelid näpu vahel.»

Teine asjaolu, mis sellel õhtul silma jäi oli noorte alkoholi tarbimine klubi ukse ees ja kõrvalolevas pimedas Europargi parklas. «Sõitsime parklasse ja algas hirmus pudelikolin – noored jooksid laiali, kes jõudis joogi kaasa haarata, kes jättis maha. Eelistatud jook oli Viru Valge. Üsna mitu pudelit viskasime sellel õhtul prügikasti. Pealejoogiks oli suurtes pudelites long drink,» rääkis Müürsepp.

Õhtu edenedes oli noorsootöö patrull sunnitud politseile üle andma ka ühe 17-aastase tütarlapse, kellel oli raskusi mupo bussi sisenemisega ja hiljem sealt politseibussi ümberistumisega. Tegemist oli neljaliikmelise noorte seltskonnaga, kellest kolm olid alaealised – kaks noormeest ja kaks tütarlast.

«Ülejäänud seltskond pani jooksu, aga kuna tüdruk ei suutnud normaalselt liikuda, siis olime sunnitud ta oma bussi toimetama,» selgitas juhtivinspektor. «Plehku pannud sõbrad soovitasid pidevalt toimuvas mobiiltelefoni-infovahetuses tüdrukul öelda, et tal on süda paha ja on vaja õue oksendama minna. Seejärel soovitasid sõbrad tal ID-kaardi bussi jätta ning ära joosta. Politseile tütarlaps ei allunud – keeldus alkomeetrisse puhumast ja osutas füüsilist vastupanu.»

Müürsepa sõnul jääb väheks sellest, et turvamehed kontrollivad vaid noorte vanust, kuid jätavad tähelepanuta nii alkoholi tarbimise nähtavad tunnused kui ka selle, et alkoholi tarbimine toimub otseselt klubi ukse ees. «Need  õhtud, kui käime 16+ pidusid kontrollimas tekitavad ja jätavad masendava meeleolu terveks nädalaks. Enamikul meie töötajatest on kodus teismelised lapsed, kellel sama pidudel käimise iga ees seisab. Päris koletu perspektiiv...,» lausus Müürsepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles