ERSO ajutisel juhil puudub ülevaade orkestri rahaasjade kohta

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ERSO kontsert.
ERSO kontsert. Foto: Peeter Langovits

Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri (ERSO) direktori kohusetäitjaks määratud Anneli Unt ei saanud tänase päeva jooksul orkesti majandusliku olukorra kohta selgust.

Unt ütles KUKU raadiole, et ta pidi hommikul direktori kohalt päeva pealt vallandatud Andres Siitani käest kõik ERSOt puudutavad materjalid üle võtma, kuid Siitan ei saanud kokkusaamisele tulla ning seetõttu pole tal ka ülevaadet ERSO majandusliku olukorra kohta.

Siitan selgitas Postimees.ee´le, et ta ei saanud kohtumisele minna isiklikel põhjustel ning tegemist ei olnud kindlasti hooletusega ega sihilikult kohustustest kõrvale hoidumisega. Nimelt viidi Siitani viimast kuud lapseootel naine haiglasse ning mees pidi teise väikese lapsega koju jääma.

«Anneli Unt oli sellega kursis, pakkusin kohtumiseks hilisemat kellaaega, aga see ei sobinud jällegi temale,» märkis Siitan. Seega lepiti kokku, et asjade üleandmine toimub homme.

Eile ütles Siitan Postimees.ee´le, et kavatseb vallandamisotsusele võtta mõne spetsialisti erapooletu ja pädeva hinnangu ning ta ei välista otsuse vaidlustamist.

Praegu kavatseb Siitan mõneks päevaks aja maha võtta. Uusi tööpakkumisi pole ta enda väitel veel saanud.

Küsimusele, kas ERSO peadirigendina jätkab Neeme Järvi, vastas Anneli Unt, et sellele peab Järvi ise vastama. «Mul oleks hea meel viia Neeme Järvi kurssi sellega, mis Eesti muusikaelus toimub. Kui me leiame ühise keele ja suudame talle pakkuda tema jaoks atraktiivset töökeskonda, siis miks mitte,» lisas Unt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles