Jalgpallihaigla palub riigilt hiigellipu valmistamiseks toetust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti lipp.
Eesti lipp. Foto: Ants Liigus

Eesti jalgpallifännide ühendus Jalgpallihaigla soovib valmistada suurimat Eesti rahvuslippu ning pöördus toetuse saamiseks haridus- ja teadusministri poole.

«Pöördume Teie poole palvega toetada Eesti rahvuskoondise toetajate ettevõtmist, mis seisneb Eesti suurima rahvuslipu valmimises (7x11 meetrit),» kirjutas MTÜ Jalgpallihaigla juhatuse esimees Tarmo Kruusimäe haridus- ja teadusminister Tõnis Lukasele.

Kruusimäe sõnul korraldas Jalgpallihaigla 2002. aastal korjanduse suure rahvuslipu tarbeks ning lasi 9000 krooni eest valmistada vastavalt tribüüni mõõtmetele 5x10 meetri suuruse lipu. «Lipp on tänase päevani käinud pea kõikidel kodumänguidel ja võimalusel ka välismängudel,» teatas Kruusimäe, kelle sõnul on mitmed organisatsioonid laenanud suurt lippu ka pidulikeks sündmusteks.

Lippu on laenutatud nii vabariigi aastapäevaga seotud üritustele kui Eesti lipu 120 ja 125 aastapäeva tähistamisele. «Suure lipu laenutamine on toimunud senini ilma igasuguste tasudeta ja me ei näe ka eetilist võimalust, et küsida selle eest raha. Lipuga seonduvad kulutused – transportimine, pesemine, triikimine on seniajani jäänud fännide kanda,» kirjutas Kruusimäe.

Nüüd on Jalgpallihaigla otsustanud, et Eesti vajab originaalmõõtkavas rahvuslippu ja see ei tohi olla butafoorne ilukujunduslik element, vaid reaalselt eksisteeriv lipp. «Kahjuks peame tõdema, et ilma riigi toeta jääb see vaid pelgaks soovunelmaks, sest Lipuvabrikust saadud hinnapakkumise kohaselt tuleb uue suure lipu hinnaks 16 620 krooni,» nentis Kruusimäe.

Kuna ainult fännide kogutud summast ei piisa, palub Kruusimäe haridus- ja teadusministeeriumil ettevõtmist toetada 4000 krooniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles