President Ilves trumpab Lätis oma kihlatu tuntuselt üle

Priit Pullerits
, Arteri vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hoolimata kinnitusest, et nemad kuulsuste elust ei huvitu, silmitsesid uisutamast tulnud Läti tudengineiud Riias huviga pilte Toomas Hendrik Ilvesest ja Ieva Kupcest, hinnates viimase kenaks naiseks.
Hoolimata kinnitusest, et nemad kuulsuste elust ei huvitu, silmitsesid uisutamast tulnud Läti tudengineiud Riias huviga pilte Toomas Hendrik Ilvesest ja Ieva Kupcest, hinnates viimase kenaks naiseks. Foto: Eero Vabamägi

Kahekümnendates lätlane Roberts uurib Riia kesklinnas mustvalget pilti, millel president Toomas Hendrik Ilves, rüht tikksirge, tantsitab naist, kes talle andunult otsa vaatab. Tumedapäine mees mõtleb sekundi-kaks, siis ütleb: «Hm, see naine meenutab mulle üht kuulsat Läti näitlejannat.»

Aga keda täpsemalt, seda ei suuda Roberts meenutada. Ta pöördub mälu värskendamiseks naistuttava poole, kes pakub, nagu läti keelest tõlkimatagi aru saan, et see on «X-Filesi» seriaali peaosatäitja Gillian Anderson.

Kuigi Läti kaitseministeeriumi kõrge ametnik Ieva Kupce, president Ilvese värske kihlatu, on sel nädalal lõunanaabrite uudiste pealkirjadest korduvalt läbi jooksnud ja fotodelt ainiti vastu vaadanud, jäävad paljud lätlased tema äratundmisega kimpu. Seevastu president Ilves tundub neile nagu vana hea tuttav. Roberts, kes räägib võrdselt ladusalt nii vene kui ka inglise keelt, teatab võidukalt, kui tema tähelepanu Ilvese tantsupartnerile suunan: see on ju Eesti president.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles