Ema ja kolm last põgenesid põlema süüdatud majast akna kaudu

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kurjategija süütas teisipäeva õhtul Pärnumaal Tootsi alevikus kortermaja trepikoja, korteris olnud ema põgenes koos kolme lapsega majast akna kaudu, paar tundi hiljem said päästjad väljakutse samasse majja, kus trepikojas oli süüdatud ajaleht.

Häirekeskus sai teisipäeval õhtul kell 22 teate, et Tootsi alevikus Kesk tänaval on süttinud kortermaja koridoris turvatool ja kaks turvaistet. Samuti oli märke sellest, et põlema panna oli üritatud korteri ust, teatas Lääne prefektuur.

Korterisse tunginud suitsu tõttu lahkus naine koos kolme lapsega korterist akna kaudu, sest tungis ohtu laste ja enda tervisele. Lääne ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja ütles Postimehele, et tegemist oli esimesel korrusel asuva korteriga. Põlevast majast evakueerumisel keegi vigastada ei saanud.

Sündmuskohal käinud päästjate esialgse hinnangu kohaselt oli tegemist süütamisega. Politsei praegu kedagi kuriteos kahtlustatavana kinni pidanud ei ole.

Paar tundi hiljem, ööl vastu kolmapäeva kell 0.53 sai häirekeskus uue väljakutse samasse majja, kus trepikojas põles ajaleht. Päästjad tuulutasid trepikoja ja kontrollisid naaberkortereid.

Politsei alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb süütamist. Kohus võib süüdimõistmisel sellise teo eest karistada rahalise karistuse või kuni viieaastase vangistusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles