Valitsus kiitis heaks sisejulgeoleku ühendasutuse loomise

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits.

Valitsus kiitis täna heaks ja saadab parlamendile arutamiseks politsei ja piirivalve seaduse eelnõu, mis on õiguslikuks aluseks sisejulgeoleku ühendasutuse loomisele.


Politseiamet, piirivalveamet ning kodakondsus- ja migratsiooniamet on kavas liita 1. jaanuariks 2010. aastal.

Eelnõuga sätestatakse politsei- ja piirivalve korraldus, nende õiguslik staatus, struktuur, tegevuse põhiprintsiibid, järelevalve politsei tegevuse üle jne.

Ametite ühendamine sisaldab eeskätt tugisüsteemide reorganiseerimist, uusi tehnoloogilisi lahendusi, juhtimise ja töötajaskonna arendamist.

Ühendamise käigus konsolideeritakse politsei- ja piirivalveameti juhtimise alla kogu tugitegevus. Eeskätt puudutab see rahandust, personalikorraldust ja logistikat.

Prefektuurides säilivad tugiteenused juhtimisotsuste vastuvõtmiseks regionaalsel tasandil. Ametite ühendamise eesmärk on parandada avaliku sisejulgeoleku teenuse kvaliteeti ja see ei taotle sisejulgeolekusüsteemile eraldatud vahendite kokkuhoidu, vaid nende senisest läbimõeldumat kasutamist.

Seaduse rakendamise hinnanguline kogukulu moodustab 34,3 miljonit krooni, millele lisanduvad nende ametnike koondamiskulud, kelle ametikoht ametite ühendamise tõttu kaob ning kes ei ole nõus asuma teenistusse mõnel muul ametikohal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles