Eesti mudilase surm vihastas ameeriklasi

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konkurentsiamet näitas postifirmade ühinemisele punast tuld.
Konkurentsiamet näitas postifirmade ühinemisele punast tuld. Foto: Küllike Rooväli

Kolmeaastase eesti juurtega Marten Kudlise traagiline hukkumine USAs vallandas illegaalidevastase vihalaine ja võib tõusta isegi presidendiväitluse teemaks.


Pärast hullamist emaga pargis suundus Marten Kudlis 4. septembril kodu lähedale jäätisebaari, kuid hetk hiljem suri ta haiglas - kui poisike akna all lauas kannatlikult oma maiuseportsu oli oodanud, rammis ristmikul punase tule alt läbi kihutanud musklimaastur Chevrolet' ette jäänud Mazda pikappi, mis omakorda tabas elektrikappi ja lennutaski selle läbi jäätisebaari akna poisi suunas, kirjutab Eesti Ekspress.

Katastroof Colorado osariigi muidu unises Aurora linnakeses ei vapustanud ameeriklasi ainult oma traagilisusega, vaid ajas paljud marru, kui selgus, keda mõrvamasina roolimises kahtlustatakse.

Viis miili eemal tabatud põgenenud maasturijuht, 23-aastane Guatemala päritolu Francis Hernandez oli politsei vana tuttav, kes mitte ainult ei olnud õnnetuse hetkel juhiloata, vaid tema kontol oli juba varem 16 mitmesugust, peamiselt liiklusrikkumist.

Ent kõige šokeerivam oli tõik, et tegemist oli immigrandiga, kes elas USAs juba aastaid illegaalselt, aga keda hoolimata korduvatest vahistamistest ei suudetud maalt välja saata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles