Rahvaliidu pressiesindaja kaebab Juhan Aare kohtusse

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Rahvaliidu pressiesindaja Andres Raid kaebab erakonna esimehe Juhan Aare kohtusse, kuna viimane nimetas teda avalikkuses ümbrikupalga saajaks ja riigivõlglaseks ega soostunud hiljem vabandama.

«Ma püüdsin saada Juhaniga kohtuvälist kokkulepet, et ta lükkaks samades kanalites minu kohta levitatud laimu ümber ja läheme sõpradena laiali. Kuna ta seda ei soostunud tegema, ei ole ka sel teeemal ühtegi sõna öeldud, ei ole mul lihtsalt teist võimalust,» selgitas Raid kohtusseminemise põhjuseid.

Pressiesindaja ütles, et Juhan Aarele antud aeg avalikult vabandada lõpeb homme ning seejärel läheb asi ka kohtusse.

Raidi sõnul ei ole küsimus ainult selles, et Aare nimetas teda ümbrikupalga sajaks ja riigivõlglaseks, vaid ka selles, et Aare süüdistuste tõttu jäi Raid ilma uuest töökohast.

«Mul oli üks väga hea pakkumine tööleasumise suhtes. Kõik oli kokku lepitud ja siis öeldi, et tegemist on rahvusvahelise kompaniiga ja nad ei saa palgata endale inimest, kellel on selline renomee – isegi kui see on vale.»

Raid ei osanud veel öelda, kas Aarelt nõutakse vaid avalikku vabandamist või ka näiteks rahalist kompensatsiooni. Tema sõnul tegelevad juristid praegu vastava küsimusega.

Raid märkis, et ei soovinud ise kohtusse minemise teemaga avalikkuse ette tulla, kuid nõustus sellest rääkima vaid seetõttu, et info on juba ajakirjandusse lekkinud.

«Mulle ei meeldi oma asju ajakirjanduse vahendusel ajada, aga kuna see on juba ilmsiks tulnud, siis vastab tõele küll,» märkis ta.

Juhan Aare kasutas Raidist rääkides eelkirjeldatud konteksti augustis, kui Rahvaliidu uute juhtide sisetülid esimest korda avalikkuse ette jõudsid.

Rahvaliidu esimees Juhan Aare väitis, et Hiiumaa maakonnaühendused pöördusid oma õiguste kaitseks kohtusse, sest Lauri Vitsut läks Hiiumaa maakonnaühenduse erakorralise konverentsi väljakuulutamisega ja kokkukutsumisega ning uute liikmete ebaseadusliku vastuvõtmisega vastuollu Rahvaliidu põhikirjaga.

Aare lisas, et Vitsuti kaasaaitajateks olid Eesti Mereakadeemia rektoriks pürgiv aseesimees Viljar Jaamu ning küsitavusi  on tekitanud valimistel Tallinna linnaühenduse esimeheks tõusud Priit Kõrve ja meediajuht Andres Raid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles