«Suur vend» avab teises osariigis autouksed

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tulevikusuund on kõike muud kui lihtne: uutesse autodesse ehitatud navigatsiooniseadmed võimaldavad näiteks Ameerika Ühendriikides vastavat teenust kasutades kesklukku avada satelliitside kaudu.

Kanal 2 telesarja «Kaks kanget Ameerikas» hiljutises osas näis muljetavaldav, kuidas Teet Margna ja Kristjan Jõekalda, olles unustanud võtmed oma renditud Chevrolet’ maasturisse, helistasid rendifirmasse teises osariigis ja sõiduki uksed lihtsalt avati, sadade kilomeetrite kauguselt satelliidi abil.

Ameerika Autoteeninduse OÜ juhataja Rasmus Schneider ütles, et Eestis selline asi praegu võimalik pole. «See on puhtalt ühe tootja, General Motorsi väljaehitatud infrastruktuur. Telekomifirmadega on USAs sõlmitud leping, millega pakutakse teenust nimega OnStar. Sisuliselt on autodesse sisse ehitatud täiendav sideühendus,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles