Maleva tänava ühiselamu läheb lammutamisele

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maleva 18 asuva ühiselamutüüpi elamu seisukordd läheb iga aastaga hullemaks.
Maleva 18 asuva ühiselamutüüpi elamu seisukordd läheb iga aastaga hullemaks. Foto: Priit Simson

Põhja-Tallinnas Maleva 18 asuva linnale kuuluva viiekordse ühiselamu-tüüpi elamu asukatele leitakse veel sel aastal uued eluasemed ning katastroofilises seisukorras olev maja lammutatakse tuleva aasta algul maha.


«Seda, et maja olukord on tõesti halb, kinnitas ka linnavaraameti poolt suvel tellitud eksperthinnang, mis ütleb et õigem oleks see hoone lammutada. Tänaseks on jõutud otsuseni, et 23. veebruariks 2011 peab see hoone olema lammutatud ja ettevalmistused selleks juba käivad,» ütles Põhja-Tallinna vaen Karin Tammemägi tänasel linnavalitsuse pressikonverentsil.

Osa Maleva 18 elanikke on majutatud Raadiku tänava munitsipaalmajadesse, aga neile on pakutud kortereid ka teistes linnaosades. Tammemäe sõnul elab nii mõneski Maleva tänava sotsiaalmaja korteris tänaseks juba mitu leibkonda. «Üürileping on tehtud aastaid tagasi, elanike lapsed on vahepeal täiskasvanuks saanud ja ise pere loonud,» selgitas ta.
Niisugustel juhtudel kaalutakse hoolikalt kõiki asjaolusid ning pole välistatud, et eri leibkonnad võivad ka eraldi korterid saada.

Põhja-Tallinna valitsuse andmetel kasutatakse praegu Maleva 18 asuvas elamus üürilepingu alusel 34 eluruumi, selgus linnavalitsuse istungi materjalidest. Osale neist on uus eluruum juba leitud ning tänase seisuga on vaja leida võimalus kuni 16 üürniku ja nendega koos elavate isikute ümbermajutamiseks.

Probleem on linnavaraameti hinnangul selles, et Raadiku tänaval asuvate eluruumide üüri suuruseks on linnavalitsus kehtestanud 25-30 ruutmeetri eest. Maleva tänava vähekindlustatud elanike jaoks olevat see aga liiga kallis ning seetõttu ei taha mõned neist sinna ümber asuda.

Tammemägi kinnitas, et kõikidele majaleanikele püütakse enne külmade tulekut uued korterid leida. Kuna maja keskküttesüsteem likvideeriti juba seitse-kaheksa aastat tagasi, siis ei taheta inimesi veel üheks talveks sinna jätta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles