Kohus mõistis taatlemata kiirusmõõdikuid kasutanud politseinikud õigeks

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline nägi välja taatlemata kiirusemõõtja.
Selline nägi välja taatlemata kiirusemõõtja. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Viru maakohus mõistis tänase otsusega õigeks politseinikud, kes olid osalised taatlemata kiirusemõõtjate skandaalis, mis viis politseijuhtide tagasiastumisen.

Viru maakohtu tänase otsusega mõisteti Alvar Ottokar, Heiki Lindus, Mihkel Põder, Kaur Ilves, Andres Hints ja Andri Karp nendele esitatud süüdistustes õigeks, teatas kohtu pressiesindaja.

Süüdistuses heideti neile karistusseadustikus § 299 lg 1 järgi ette kiirusmõõteseadme kasutamise protokollide võltsimist, mis seisnes selles, et protokolli märgiti seade, mida kiiruse mõõtmisel tegelikkuses ei kasutatud. Lisaks süüdistati neid karistusseadustiku § 311'2 järgi väärteomenetluses teadvalt ebaseaduslike otsuste tegemises. Alvar Ottokari süüdistati ka võltsimisele ning väärteomenetluses teadvalt ebaõigete otsuste tegemisele kihutamises.  

Taatlemata Stalkeri kiirusemõõtja näidu alusel sai Virumaal ebaseadusliku liiklustrahvi 178 inimest. Politsei sisekontroll avastas taatlemata kiirusemõõtja kasutamise 2012. aasta märtsis ning juhtunu jõudis avalikkuse ette sama aasta novembris.

Puhkenud skandaali tõttu astusid ametist tagasi politseiameti peadirektor Raivo Küüt ja Ida prefekt Aldis Alus. Ida prefektuuris kaotasid skandaali tõttu töö ka korrakaitsebüroo juht Tarmo Tammiste ja liiklusjärelevalve talituse juht Alvar Ottokar.

Tänast otsust on võimalik vaidlustada 15 päeva jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles