Mis sandisti, see kohe uuesti

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnapead asendav abilinnapea Taavi Aas (vasakult) ja volikogu esimees Kalev Kallo kaks kuud tagasi trammide tagasipöördekoha avamisel Ülemistel.
Linnapead asendav abilinnapea Taavi Aas (vasakult) ja volikogu esimees Kalev Kallo kaks kuud tagasi trammide tagasipöördekoha avamisel Ülemistel. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna linnavõimul juhtus neljapäeval tööõnnetus, kui kesklinna parkimistasude tõstmist käsitleva päevakorrapunkti poolt hääletas vaid 39 linnavolinikku. Maksutõusu kehtestamiseks oleks vaja olnud aga volikogu häälteenamust ehk 40 häält.

Tegelikult oli Keskerakonna fraktsiooni liikmeid istungil kohal 45, aga mingil põhjusel ei viibinud just selle punkti hääletuse ajal mitu volinikku saalis. Need olid Vladimir Afanasjev, Vladimir Panov, Dmitri Pavlov, Anton Stalnuhhin ja Aleksandr Zdankevitš. Meelis Pai viibis istungi protokolli andmetel küll saalis, kuid ei hääletanud. Parkimistasude tõusule eelnenud ja järgnenud päevakorrapunktide ajal olid kõik nimetatud linnavolinikud istungisaalis ja võtsid hääletamisest osa.

See apsakas tõmbas kriipsu peale ka samaks päevaks kavandatud linnaeelarve vastuvõtmisele. Eelarve kolmandat lugemist küll alustati, kuid pärast muudatusettepanekute läbihääletamist lugemine katkestati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles