Ossinovski: vastasseis alkoholipoliitika karmistamisele on näiline

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaaldemokraatliku Erakonna juht Jevgeni Ossinovski

MARKO SAARM/SAKALA
Sotsiaaldemokraatliku Erakonna juht Jevgeni Ossinovski MARKO SAARM/SAKALA Foto: Marko Saarm / Sakala

Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski ütles sotsiaalmeedia vahendusel, et enamik eestimaalasi pooldab senisest rangemat alkoholipoliitikat, kuigi avaliku diskussiooni põhjal võib jääda vastupidine mulje.

«Avalikus diskussioonis võib jääda kergesti mulje, et ühiskonnas on tõsine vastasseis alkoholipoliitika karmistamisele. Tegelikult mõistab aga enamik inimestest probleemi tõsidust ning soovib näha otsustavaid samme riigi poolt,» kirjutas Ossinovski enda Facebooki kontol.

Turu-uuringute AS tegi novembris uuringu, millest selgub, et valdav enamus eestimaalasi toetab alkoholi televisioonis reklaamimise piiramist ning on veendunud, et alkohol on noortele liiga kergesti kättesaadav.

Uuringu läbiviija Juhan Kivirähk tõdes, et tulemus näitab väga selgelt avaliku arvamuse heakskiitu tervise- ja tööministri algatatud alkoholipoliitika karmistamisele. «Samas on tähelepanuväärne, et praegune meediapilt on avalikule arvamusele risti vastupidine; sõna võtavad rohkem need, keda kavandatavad muudatused puudutavad nende ärihuvist tulenevalt,» kommenteeris Kivirähk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles