Tarbijakaitse hakkab uurima Swedbanki müügitööd

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
: SWEDBANK, PANK, PANGAD: TALLINN : 20JUN15

Pank. Swedbank.
: SWEDBANK, PANK, PANGAD: TALLINN : 20JUN15 Pank. Swedbank. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Tarbijakaitseamet küsib Swedbankilt aru, kas eakatele agressiivselt investeerimishoiuseid müües peetakse seadusest kinni.

«Selles, et pank klientidele oma tooteid ja teenuseid müüb, ei ole midagi keelatut. Küll aga tuleb igal ettevõtjal järgida kindlaid nõudeid,» ütles tarbijakaitseameti pressiesindaja Pille Kalda, kommenteerides eilses Postimehes kirjeldatud juhtumit, kus pangatöötajad veensid eakaid sõlmima investeerimishoiuse lepingut ning selle käigus said kõrvalseisjad ka ülevaate vanaprouade rahalisest seisut.

«Pöördume esmalt Swedbanki poole täpsemate asjaolude väljaselgitamiseks ning seejärel kujundame seisukoha, kas Swedbank rikub oma käitumisega seaduses esitatud nõudeid,» ütles Kalda. Kauba või teenuse pakkumine peab tema sõnul olema kavandatud ja teostatud nii, et tarbijale oleks selge pakkumise äriline eesmärk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles