Video: rahvusvaheline breigi- ja tänavatantsude võistlus Battle Of EST

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartus Vanemuise kontserdimajas toimus laupäeval rahvusvaheline breigi- ja tänavatantsude võistlus Battle Of EST, mis tähistas sel aastal 15. sünnipäeva. Võistlus on Postimehe veebis videona järelvaadatav.

Battle of EST 2015 parima breigitiimi tiitli sai Fusion MC, kuhu kuuluvad noormehed artistinimedega Dynast, Leon, Lunatic, Madman ja Superplayer.

Võistlusel osales enam kui 300 tantsijat 18 riigist, sealhulgas tänavustel maailma tippvõistlustel säranud breikarid.

Esmakordselt Baltimaade tantsuvõistluste ajaloos osales USA meeskonna Ground Zero Crew koosseisus valitsev maailmameister, breikar bboy Vicious Victor, kes võitis loetud nädalad tagasi Red Bull BC One maailma finaalvõistluse, millele pääsevad läbi tihedate eelvõistluste parimatest parimad.

Üritusel võistles nii rühma- kui ka soolobreigis kokku neli tantsijat, keda saab lugeda valitseva breigi maailma esikümnesse kuuluvaks - lisaks Victorile ka bboy Leon (Fusion MC) Koreast, bboy Alkolil (OBC) Venemaalt ning bboy Cheerito (Illusion of Excist) Venemaalt.

Õhtut viis viiendat aastat järjest läbi MC Trix Suurbritanniast, kes on hiphoptantsu ja breiki harrastanud juba 1980. aastate algusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles