IRL: parkimistasude tõusu läbisurumine näitab demokraatia puudumist Tallinnas

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Südalinna ja vanalinna parkimisala piir.
Südalinna ja vanalinna parkimisala piir. Foto: Tairo Lutter

Tallinna linnavolikogu IRLi fraktsiooni esimehe Madis Kübara sõnul näitab parkimistasude tõusu jõuga läbisurumine, et pealinna ei juhi volikogu, vaid väike keskparteilastest koosnev klikk.

«Kohaliku omavalitsuse tööpõhimõtte kohaselt on volikogu linnavalitsusele tööandjaks ning linnavalitsuse ülesandeks on volikogust tulevaid otsuseid ja määruseid täita. Linnavalitsusel on õigus teha volikogule ettepanekuid, kuid volikogul on õigus neist keelduda,» sõnas volinik.

«Tallinna linnavolikogu on teinud parkimistasude hüppelise tõusu osas oma otsuse ning linnavalitsuse ettepaneku tagasi lükanud. Kahjuks ei tööta Tallinn nagu demokraatlikule ühiskonnale kohane ning volikogu esimees ja linnavalitsus on otsustanud volikogu otsust eirates tasude tõusu siiski läbi suruda,» ütles Kübar.

«Linnapea kohuseid täitev Taavi Aas tunnistas volikogu ees ka ise, et mingit põhjust eelarvemenetluse katkestamiseks ei olnud ning selle oleks saanud vastu võtta ka ilma parkimistasude tõusuta,» nentis volinik ning lisas, et ilma parkimistasude tõusuta jääks linnale saamata ligi miljon eurot lisatulu.

«Taoline käitumine on tõestuseks, et Tallinna linnavolikogu täidab pealinnas vaid kummitempli rolli, mille eesmärk on võimuparteile truude inimeste häältega läbi suruda otsused, mis tulevad linnavalitsuselt. Olukorras, kus keskfraktsiooni liikmed otsustavad käsule vastu astuda, väänatakse neil käed piltlikult selja taha ning otsused saavad ikka läbi surutud,» tõdes Kübar.

Ta lisas, et kuna volikogu on otsuse parkimistasude tõusu kohta juba teinud, ei ole mingit vajadust seda uuesti hääletada ning IRLi fraktsioon neljapäevasest erakorralisest istungist osa ei võta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles