Allikmaa: mingit katastroofilist koondamist ei ole

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusringhäälingu juht Margus Allikmaa.
Rahvusringhäälingu juht Margus Allikmaa. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eesti Rahvusringhäälingu (ERR) juhatuse esimees Margus Allikmaa kinnitas Postimehele, et ei saa öelda, et ERRis toimub mingi suurejooneline, põhimõtteline või katastroofiline töötajate koondamine.

Eile ilmus meediasse uudis, et ERRi sporditoimetus koondab kaks «Suurmeistrite» saadet vedanud töötajat. Varem on kirjutatud, et rahvusringhäälingul seisavad kallite spordiülekannete tõttu ees koondamised. Kultuuriministeerium on andnud ülesande koondada tuleval aastal üheksa inimest.

Küsimusele, kui palju ja mis osakondadest ERR inimesi koondada kavatseb või juba koondanud on, vastas Allikmaa, et seda pole võimalik öelda.

«Rahvusringhääling on regulaarselt, kogu aeg läbi viimase kaheksa aasta praktiliselt igal aastal oma koosseisud üle vaadanud. Alati on koosseisudes muutusi – ühed inimesed tulevad, teised lähevad. Need on sellised loomulikud protsessid, mida, ma arvan, et kõik organisatsioonid läbi elavad,» rääkis Allikmaa.

«Siin ei ole midagi erakordset või sellist, mida peaks avalikult hakkama selgitama. Jah, meil lasub küll suurem avalikkusele selgitamise kohus, aga siin ei ole midagi sellist, mis vääriks eraldi kommenteerimist,» lisas ta.

Jutud kärbetest tema sõnul tõele ei vasta. Vastupidi, rahvusringhäälingu eelarve kasvab juhatuse esimehe sõnul järgmisel aastal 8 protsenti.

«Me ei saa siin rääkida mingitest kärbetest. Rahvusringhäälingu eelarve sees muidugi teatud osakondadel eelarved suurenevad, teatud üksustel eelarved vähenevad. Toimub teatud prioriteetide ümbermuutumine, aga hakata rääkima sellest, et kärbe on see, mille tõttu midagi tehakse, ei ole õige. Alati on tarvis kuskil mingeid kulusid kokku hoida, sellepärast et kuskil mingi kulud suurenevad, mingid eelistused ja rõhuasetused muutuvad,» selgitas Allikmaa.

ERRi juhatuse esimehe sõnul ei saa väita, et toimuks mingi totaalne, suurejooneline, katastroofiline või põhimõtteline koondamine, vaid koosseisud vaadatakse samamoodi üle igal aastal. «Ei ole sellist asja. See on täiesti tavaline protsess, kus lihtsalt teatud inimesed ja koosseisud muutuvad.»

Loe lisaks: ERRi rahanappust looritab häma

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles