Tallinna kogu koristustehnika oli juba öösel tänavatel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumekoristus Tallinnas.
Lumekoristus Tallinnas. Foto: Toomas Huik

Tallinna kommunaalameti juhataja asetäitja Tarmo Sulg kinnitas, et linna lepingupartnerid alustasid tänavate koristamisega kohe pärast lumesaju algust varajastel öötundidel.

Sulg mainis kella üheteistkümne ajal, et kommunaalameti inimesed sõidavad linnas ringi ning vaatavad, kuidas tänavakoristusfirmad on oma tööga siiani hakkama saanud. Suuri etteheiteid ei saa tema sõnul praegu küll kellelegi teha.

«Autoteed on heas korras, kõnniteede osas on mõnes kohas koristajatele väikseid etteheiteid,» lisas Sulg. «Lootsime, et hommikuseks tipptunniks on kõnni- ja kergliiklusteed korras, aga igal pool see päris nii ei olnud.»

Ta tõi näitena Sõpruse puiestee, kus ühel pool oli kergliiklustee lumest lahti aetud, teisel pool aga mitte. Ka Nõmme teel tuli ette koristamata lõike kõnniteedel.

Sulg ütles, et vanalinnast hakatakse kohe ka lund välja vedama. See kohustus jääb koristusfirmade töömahtude hulka, mistõttu ei ole vaja linnal niisuguse töö eest täiendavalt maksta. Vägevad lumekuhilad on kokku lükatud nii Vabaduse väljakul kui Raekoja platsil ning peagi veetakse need minema.

Juba öösel oli kogu linnas väljas 44 koristusmasinat, nendest 32 sahkautot, ülejäänud kõnniteede puhastamise masinad. Kahest kuni kolmest inimesest koosnevaid labidameeste brigaade oli tänavatel 23.

Tallinna trammi- ja trollibussikoondisest öeldi Postimees.ee`le, et öösel ja hommikul maha sadanud lumi trollide ja trammide liiklust ei häirinud.

Tallinna autobussikoondise avalike suhete juht Sirje Roht mainis, et esialgu ei ole bussijuhtidelt nurinat halbade sõidutingimuste kohta tulnud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles