Uuel aastal enam trolliga Õismäele ei saa

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuel aastal hakkavad Õismäe trollide asemel sõitma hübriidbussid.
Uuel aastal hakkavad Õismäe trollide asemel sõitma hübriidbussid. Foto: Mihkel Maripuu

Alates 1. jaanuarist asendatakse Õismäe trolliliinid nr 6 ja 7 bussiliinidega nr 42 ja 43.

«Trollibussid ei kao Tallinnast kuskile,» kinnitas abilinnapea Taavi Aas eile Vabaduse väljakul, kus tutvustati äsja Tallinna jõudnud uusi hübriidbusse. Paraku jättis abilinnapea mainimata selle, et just needsamad hübriidbussid vahetavad välja 6. ja 7. liini trollid.

«Mis puudutab busse ja trolle üldisemalt, siis tõenäoliselt on tulevik siiski hübriidtehnoloogia päralt ja esimesed hübriidbussid hakkavad nüüd Tallinnas sõitma,» lausus Aas.

«Seoses Haabersti ringristmiku ja Paldiski maantee lõigu rekonstrueerimistöödega ning piirkonna liikluskorralduse olulise muutumisega asendatakse trollibussiliin nr 6 hübriidbussi liiniga nr  42  Väike-Õismäe-Kaubamaja ja trollibussiliin nr 7 hübriidbussi liiniga nr 43 Väike-Õismäe-Balti jaam. Mõlemat liinil hakkavad teenindama uued hübriidbussid,» teatas linnavalitsuse pressiteenistus täna.

Tallinna Linnatranspordi ASi juhatuse esimehe Enno Tamme sõnul on ettevõttel praegu 85 trollibussi, millest vanemad lähevad peatselt mahakandmisele. 51 Solaris-tüüpi trollibussi aga läbivad järk-järgult uuenduskuuri ning need trollid sõidavad Tallinnas veel aastaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles