Pärnu arst mõisteti altkäemaksu võtmises süüdi

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu haigla arst Fred Veber.
Pärnu haigla arst Fred Veber. Foto: Urmas Luik

Pärnu maakohus mõistis Pärnu haigla ortopeedi Fred Veberi süüdi mitmes kuriteos, sealhulgas altkäemaksu võtmises, ja karistas teda ligi 12 000 euro suuruse rahatrahviga.

Lisakaristusena ei tohi Veber kahe aasta jooksul kooskõlastada, allkirjastada ega esitada sotsiaalkindlustusametile dokumente, mis on aluseks inimeste töövõime kaotuse protsendi arvutamisel, vahendas ERRi uudisteportaal «Aktuaalset kaamerat».

Lääne ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokurör Küllike Kask selgitas, et kaks süüdistusepisoodi puudutasid altkäemaksu ja pistise võtmist.

«Arst andis meelehea eest välja dokumente, mille alusel olid inimestel määratud puuded. Päris mahukas osa süüdistusest puudutas tõepoolest retsepte, kus erinevate patsientide nimel oli välja kirjutatud ravimiretsepte ja nende retseptide alusel olid ka ravimid välja ostetud,» rääkis Kask, lisades, et nõndanimetatud patsiendid ise ei teadnud nendest ravimiretseptidest midagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles