«Ma tahan ainult, et ta koju tuleks»

Kadri Veermäe
, Strasbourg-Tallinn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ensaf Haidar sel nädalal Strasbourgis oma abikaasa Raif Badawi eest Sahharovi preemiat vastu võtmas.
Ensaf Haidar sel nädalal Strasbourgis oma abikaasa Raif Badawi eest Sahharovi preemiat vastu võtmas. Foto: SCANPIX

Saudi Araabia neiu Ensaf Haidar sai oma tulevase abikaasa Raif Badawiga tuttavaks 2002. aastal tänu juhuslikule kokkusattumusele. Kuningriigis peetakse perekonna au pandiks tütarde ranget vooruslikkust ning seetõttu on naistel keelatud võõraste meestega ükskõik millisel moel suhelda, koos ringi liikuda või kasvõi üksteisega telefonitsi rääkida.

Haidar ja Badawi läbikäimine sai alguse aga just telefoni vahendusel. Nimelt lubas Haidari vend õel oma mobiili laenata, et too saaks vajalikke kõnesid teha. Ühel päeval tahtis Haidar helistada, kuid numbritega oli mingi segadus ning toru võttis hoopis tema venna sõber Badawi. Sellest said alguse kaks aastat väldanud salajased telefonikõned.

Armuleek oli süttinud, ning nagu armunud kõikjal, põles mõlemas soov üksteist näha – kuna avalik kokkusaamine oli välistatud, üritasid nad teineteisele pilke heita läbi justkui juhuslikult lahti unustatud uste ja korraks paotatud akende – ka see oli ohtlik, sest võõras mees võõra naise nägu näha ei tohi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles