Kaitsevägi sai juurde 61 nooremveeblit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväelased.
Kaitseväelased. Foto: Ruto Volmre/Ardi Hallismaa/Richard Kuusk/Siim Teder/EKV

Reedel lõppes lahingukoolis vanemallohvitseride põhikursuse põhiõpingute moodul, mille 61 lõpetajat said nooremveebli auastme.

Augustis alanud vanemallohvitseride põhikursuse põhiõpingutel omandasid õppurid pedagoogilisi teadmisi, läbisid sõjaväelise juhtimise- ja üldjuhtimismoodulid ning said laske- ja lõhkamisharjutuste korraldamiseks vajaliku väljaõppe, teatas kaitseväe peastaap.

Värskete nooremveeblite õpingud jätkuvad uuel aastal vastavalt valitud erialadele nii väeosade erialakoolides kui lahingukoolis. Kursuse lõpetamine on juunis.

Lahingukooli ülem major Madis Nõmme õnnitles lõpetajaid ning andis kaasa soovitused edasiseks teenistuseks. «Tänane sündmus ei ole teie jaoks ei lõpp ega ka algus, vaid väga olulise tee osa, mis on pikk ja sageli ka raske ning selle nimi on elukestev õppimine,» ütles major Nõmme.

Lisaks vanemallohvitseride põhikursusele lõppes reedel ka kümne nädala pikkune vanemallohvitseride keskastmekursuse, mille lõpetas 22 tegevväelast. Kursuse põhirõhk oli staabitöö protseduuride õppimisel ning juhtimisalaste teadmiste täiendamisel. Lisaks said õppurid ettevalmistuse väeosas täiendusõppe korraldamiseks.

Vanemallohvitseride keskastmekursus on allohvitseride hariduse ja sõjaväelise väljaõppe kolmanda astme kursus, mis kandis varem vanemveebli kursuse nime ning seda on korraldatud alates 2003. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles