Mustonen: Anneli Unt saab väga hästi hakkama

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Mustonen
Andres Mustonen Foto: Peeter Langovits

Vanamuusikaansambli Hortus Musicuse juht Andres Mustonen oli ETV saates «Kahekõne», et ERSO uus juht Anneli Unt saab oma tööülesandega väga hästi hakkama.

«Ta on saanud kõigega hakkama, mis elu on talle pakkunud. Ta ei käi lärmamas avalikkuses, vaid lahendab probleemid ära,» ütles Mustonen.

«Samasugused probleemid on kõikidel kollektiividel olnud ja on ka edaspidi. Mitte midagi pole lõppenud,» lisas Mustonen.

Mustonen ütles, et toetab kultuuriminister Jänest, sest sammud, mis ta on teinud, on kõik õiged olnud. «Ainuke probleem on see, et miks kõiki neid muutusi üldse vaja oli. Siin on koht, mille üle mõelda, millest rääkida ja millest ei ole absoluutselt kõike lahti räägitud ja kui see ka kunagi toimub, siis praegused sündmused ja reageeringud saavad hoopis teise valguse.»

Mustoneni arvates oli ERSO Siitanile liiga suur ja ähmane tükk. «ERSO direktor ei saanud neist asjadest täpselt aru, mida peab tegema ja kuidas.»

«Keegi ei tohi kellegi teise kulul toimetada, ega teiselt midagi võtta, et endal parem oleks. Igaüks peab ise töötama oma asja nii suureks, kui palju talle on annet antud,» ütles Mustonen.

«See ei olegi ERSO süü. ERSO peaks üldse siit välja võtma, orkester ei ole milleski süüdi. Nad on tahtnud teha oma tööd hästi ja rahulikus õhkkonnas. Siin on põrknud ambitsiooonid ja nende purunemised, siin on tekitatud väga suuri finantsilisi, mõttelaadi probleeme ja arusaamiste erinevusi. Need on kõik kokku moodustanud suure konflikti,» ütles Mustonen.

«See ei tähenda seda, et selle taga on loomingulised kollektiivid. Selle taga on suured juhid, kes on tahtnud tullaj uhtima seda praegust Eesti muusikamaastikku,» sõnas Mustonen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles