Kortermaja põlengu põhjustanud 22-aastane mees võib saada eluaegse vangistuse

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kuressaare kohtumajas oli täna eelistung 22-aastase Gevin Küti üle, kellele võidakse Aste kortermaja süütamise eest määrata koguni eluaaegne vanglakaristus.

«Nii tõsine karistusmäär kui seda on eluaegne vangistus, eeldab piisavalt aega. Istungite graafik on tihe. Seega jääb istung märtsikuusse,» seletas kohtunik Kristel Pedassaar enne eelistungit Gevin Küti üle, kirjutab Saarte Hääl.

Gevin Kütti (22) süüdistatakse karistusseadustiku nelja paragrahvi järgi. Süüdistuse kohaselt süütas ta 3. juuli varahommikul põlema Aste alevikus asuva korrusmaja trepikoja. Tulekahju tagajärjel hukkusid 56-aastane mees ja 63-aastane naine. Üldse viibis tol hetkel majas 19 inimest.

Samal ööl jõudis Kütt lüüa noormeest, kellega koos ta alkoholi tarbis, pani kuuride juures põlema jalgratta ja üritas süüdata tänaval seisnud motorollerit. Selle tegevuse käigus lõi ta teda takistama tulnud meest ja veidi hiljem ähvardas tütarlast vägivallaga.

Karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb kahe või enama inimese tapmist üliohtlikul viisil, ootab Gevinit süüdimõistmise korral kaheksa- kuni kahekümneaastane või ka eluaegne vangistus.

Loe lisaks:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles