Aasta arst loodab vähendada noorte surmasid

Anneli Ammas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Traumakirurg Peep Talving.
Traumakirurg Peep Talving. Foto: Liis Treimann

Tänavune aasta arst Peep Talving (50) on Tartu ülikooli külalisprofessor, Põhja-Eesti regionaalhaigla erakorralise kirurgia keskuse asutaja ja «peadirigent», teadusjuht ja residendiõppe juht. Kahe aastaga pärast Los Angelese tipphaiglast Eestisse naasmist on ta loonud täiesti uue, lisaks igapäevasele inimelude päästmisele ka teadustööle suunatud traumakirurgia keskuse ning toonud Eestisse Ameerikas ja mujal kasutatava traumakirurgide koolitusprogrammi.

- Tulin teie juurde lille ja šokolaadiga. Eestis on komme arstile nii lilli kui ka maiustusi ja napsi tuua. Kas Ameerikas ja Rootsis, kus kogu oma arstielu olete elanud, on ka selline komme?

Sellist kommet mujal eriti ei ole. Rootsis on seadusega paika pandud, mis on kingitus, ja see ei tohi olla kallim kui 50 eurot. Ameerikas tuuakse vahel meeneid, aga lilli ei tooda. Aga siia tulles nägin, kuidas kõik kohad on lilli täis, mõni haige toob mett, mõni konjakit. Mäletan, et ka mu arstidest vanematele toodi šokolaadikarpe, aga mulle piisab heast sõnast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles