Nii kaitsja kui ka prokurör kaebasid koolitulistaja asja edasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
UUdis. Klassijuhataja tunnid
27. oktoobril vapustas Eestit koolitulistamine Viljandi Paalalinna koolis. Järgmisel päeval toimusid koolis klassijuhatajatunnid, milledes selgitati õpilastele juhtunut ja anti soovitusi edasiseks käitumiseks. Pildil keskel, kaetud akendega, on klassiruum, milles toimus tulistamine.
UUdis. Klassijuhataja tunnid 27. oktoobril vapustas Eestit koolitulistamine Viljandi Paalalinna koolis. Järgmisel päeval toimusid koolis klassijuhatajatunnid, milledes selgitati õpilastele juhtunut ja anti soovitusi edasiseks käitumiseks. Pildil keskel, kaetud akendega, on klassiruum, milles toimus tulistamine. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Nii Viljandi koolitulistaja kaitsjad, prokurör kui ka kannatanute esindaja ja tsiviilkostja esindaja kaebasid Tartu maakohtu otsuse edasi. Tartu ringkonnakohus hakkab kriminaalasja arutama tuleva aasta 22. veebruaril toimuval istungil, teatas kohtu pressiesindaja.

Kaitsja taotleb kaitsealuse süüdimõistmist provotseeritud tapmises ja talle kergema karistuse mõistmist. Alternatiivina palub kaitsja vähendada süüdistatavale tapmise eest mõistetud karistust. «Üheksa aastat vangistust alaealisele, alles kujunemisjärgus isiksusele, kes on varem karistamata – ma arvan, et me ei peaks teda tooma märtriks. See ei peaks olema signaal üldsusele, aga mulle tundub, et see on natuke nii läinud. Tahetakse märki maha panna,» nentis süüdistatava kaitsja, vandeadvokaadi abi Mihkel Gaver.

Lisaks palub kaitsja kergemat karistust tulirelva ja padrunite ebaseadusliku käitlemise süüdistuses ja esitatud tsiviilhagide läbi vaatamata või rahuldamata jätmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles