Lähedased panid Võrus kadunuks jäänud Markkuse leidmiseks välja 1500-eurose tasu

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadunud Markkus
Kadunud Markkus Foto: PPA

Facebookis värskelt loodud lehel «Pearaha Markkus Ansbergi leidmiseks» lubatakse 1500 eurot inimesele, kelle vihjed viivad kaks kuud tagasi Võrus kadunuks jäänud 17-aastase Markkuse leidmiseni. «See on meie viimane appihüüe,» ütles poisi vanemate lähedane sõber.

«Palume kõigil jagada ning teha väike heategu jõuludeks,» seisab plakati all, millel on Markkuse pilt ja summa, mis temani viivate vihjete eest välja pandud.

«Paneme välja 1500€ pearaha! Kogu pearaha saab endale inimene, kes annab infot või vihjeid, mis viivad Markkus Ansbergi leidmiseni. Ootame toetama ka ettevõtteid ning eraisikuid, et pearaha suureneks! Kõigi annetajate nimed ning annetussumma postitatakse Facebooki. Selleks küsi pangaandmeid Facebooki kaudu,» lisatakse teates.

Ühendust saab võtta ka telefonil 52 42 776 või e-maili aadressil markkusvihje@hot.ee.

Samuti kinnitatakse, et vihje saatja anonüümsus on garanteeritud.

Vihjetelefonile vastas perekonna hea sõber, kelle sõnul on Facebooki lehe loomise ja tasu taga Markkuse vanemad ning nende lähedased sõbrad. «See on meie viimane appihüüe,» ütles ta. «Meil on plaan pearaha järjest suurendada. Hetkel on toetanud kaks isa lähedasemat sõpra, kelle mõte see ka oli.»

Kaks annetajat, kellest üks panustas 1250 ja teine 250 eurot, on ka Facebooki lehel nimeliselt välja toodud.

Samuti on toonitatud, et kui Markkust ei leita, saavad kõik annetajad oma raha tagasi.

Kuulutus on niivõrd värske, et vihjetest Markkuse võimaliku asukoha kohta on veel vara rääkida.

Foto: Facebook

SA Kadunud on asutanud ka Otsingufondi, mille eestvedamisel kogutakse raha Markkuse otsinguteks. Fondi laiem eesmärk on anda kadunud inimeste otsingutele täiendavat ressurssi selles osas, mida ei kata vabatahtlike pühendumus ning riiklikud struktuurid.

Markkus jäi kadunuks 24. oktoobri öösel pool tundi pärast südaööd, kui ta väitis telefonitsi end olevat Räpina maanteel Säästumarketi kaupluse juures. Politsei tuvastas linna ja erinevate asutuste turvakaamera salvestustelt noormehe liikumise. Seni viimane teadaolev kinnitus noormehe liikumisest on samal öösel kella 1.09 ajal, kui ta jäi Koidula tänaval Club Tartu juures turvakaamera vaatevälja.

Politsei lõpetas Markkuse aktiivsed otsingud novembri keskel, kuid passiivsed otsingud jätkuvad. See tähendab, et kui tuleb uut teavet, mida kontrollida, siis seda ka tehakse.

Politsei jätkab teabe kogumist eesmärgiga leida veel täiendavaid tunnistajaid, kes võinuks näha Markkust linnast välja liikumas. Ka kontrollitakse võimalust, et keegi võis noormehele pakkuda sõiduks küüti.

Kõigil, kel on teavet Markkuse võimalikust liikumissuunast pärast 24. oktoobrit kell 1.09, kui noormees möödus Koidula tänaval maja number 16a-st, või omavad muud infot, mis aitaks selgitada tema kadumise asjaolusid, palutakse sellest teatada Võru politseile telefonil 786 8248 või e-maili aadressil talis.thal@politsei.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles