Tallinn nuputab lastele kooli määramise korda

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raua tänava saun,kuhu lapsevanemad üritavad oma võsukesi kirjutada, et nood üle tee asuvasse eliitkooli pääseksid.
Raua tänava saun,kuhu lapsevanemad üritavad oma võsukesi kirjutada, et nood üle tee asuvasse eliitkooli pääseksid. Foto: Liis Treimann

Abilinnapea Yana Toom arutas tänasel kohtumisel Tallinna koolijuhtidega uut korda esimese klassi õpilaste koolidesse määramiseks, mille linn tahab enne järgmist õppeaastat kehtestada.


Vastavalt põhikooli- ja gümnaasiumiseadusele tuleb määrata, millisesse piirkonnakooli üks või teine laps läheb ning praegu tegeldaksegi selle koostamisega.

«Lõplikku otsust veel pole, sest seisukohad on väga erinevad. Leppisime kokku põhiprintsiibid: põhikooli- ja gümnaasiumiseadust tuleb täita, teiseks peab lapsevanemal olema valikuvõimalus ja kolmandaks peab säilima koolide eripära. Sellest lähtudes hakkame otsima võimalusi seaduse täitmiseks,» ütles Toom Postimees.ee’le.

Ta lisas, et tema arvates peaks süvaõppega koolidel olema ka tulevikus võimalus sisseastumiskatseid läbi viia. «Aga see on praegusel hetkel ainult minu seisukoht, mis ei kajastu veel linna vastavas määruses. Täna kogunesimegi selleks, et oma seisukohti vahendada ja üksteist ära kuulata,» lausus abilinnapea.

Toomi sõnul on koolijuhtide ettepanekud teadmiseks võetud ning haridusametiga lepiti kokku, et järgmiseks nädalaks pannakse uue korra esialgne mustand paberile ning arutatakse asja edasi.

Haridusameti juhataja Andres Pajula sõnul oli koolijuhtide esimene ettepanek see, et lastevanematel peaks olema vabadus valida, millisesse kooli nad oma lasta tahavad panna, ja seda ükskõik millises Tallinna piirkonnas.

«Teine ettepanek oli säilitada kõikidele koolidele oma nägu. Kolmas ettepanek oli, et haridusamet peaks määrama lapse koolikoha. Siis sooviti veel, et praegune vastuvõtukord säiliks,» loetles Pajula ning nentis, et ettepanekuid oli seinast seina.

Millal uus kord linnavalitsuse määrusena vastu võetakse, pole praegu teada. Haridusameti juhataja sõnul võib see juhtuda veel selle aasta lõpus või siis järgmise aasta alguses.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles