Töötaja hukkumine võib tuua kohvikujuhile karistuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu.

Prokurör nõudis täna Tartu maakohtus Zum-Zumi kohviku endisele juhile Erliko Parisalule töötaja surmaga lõppenud tööõnnetuse eest tingimisi vangistust.

Lõuna ringkonnaprokurör Ene Timmi nõudis Parisalule (44) tingimisi üheaastast vangistust kolmeaastase katseajaga. Mehe kaitsja vandeadvokaat Sirje Must taotles Parisalu õigeksmõistmist kuriteokoosseisu puudumise tõttu.

Kohus määras Parisalu viimase sõna 20. novembrile ning langetab seejärel kohtuotsuse.

Jaanuaris alanud protsessil ei tunnitanud Parisalu end tööohutusalaste nõuete eiramises süüdi.

Lõuna ringkonnaprokuratuur süüdistab Zum-Zum Kohviku AS-i juhatuse endist liiget Parisalu töötervishoiu ja tööohutuse ning tehnilise järelevalve nõuete rikkumises, millega kaasnes ettevaatamatusest inimese surm.

Eeluurimisel selgus, et Zum-Zumi kohviku söögiliftile olid jäetud paigaldamata turvauksed, samuti puudus helisignaal, mis oleks andnud märku lifti liikuma hakkamisest.

Süüdistuse kohaselt ei taganud Parisalu töötajatele ohutut tööprotsessi, rakendades neid töötama ohutusnõuetele mittevastava ja kasutamiseks ohtliku kaubaliftiga.

Parisalu ei informeerinud ka ettevõtte nõukogu vajadusest viia väikekaubalift ohutusnõuetega vastavusse ega organiseerinud ka ise vajalikke remonttöid, kuigi tööinspektsioon oli juhtinud firma tähelepanu ohtlikule ja nõuetele mittevastavale liftile.

Traagiline õnnetus juhtus 2004. aasta 4. oktoobri pärastlõunal, kui kohviku naistöötaja asetas toidulifti sööginõusid.

Naine kummardus lifti kohale, samal ajal aga telliti lift keldrikorrusel asuvast köögist alla. Naise pea jäi lifti vahele ning surm oli silmapilkne.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles