Uuel aastal on õppusele Saber Strike oodata 3500 vormikandjat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti sõdur õppusel Saber Strike.
Läti sõdur õppusel Saber Strike. Foto: Reuters/ScanPix

Tuleva aasta juunis peetavast rahvusvahelisest õppusest Saber Strike võtab osa 3500 Eesti ja liitlasvägede kaitseväelast.

Tuleva aasta juunis algavast ning enne jaanipäeva lõpule jõudvast õppusest osavõtjate täpne arv veel täpsustub, kuid neid peaks kindlasti olema ligi 3500, teatas BNSile kaitseväe peastaap.

Õppusele Saber Strike eelneb nädala kestev staabiõppus Saber Knight, mis algab juuni alguses Tapal. Selle õppuse tegevus toimub Leedus Ruklas ja Pabrades, Lätis Adažis ja Liepajas ning Kirde-Eestis ja Ämaris. Eestist osaleb õppustel 1. jalaväebrigaadi staap ning Scoutspataljon. Õppusele saabuvate liitlasvägede arv täpsustub järgmisel aastal.

Õppus Saber Strike on Ameerika Ühendriikide Euroopa väejuhatuse korraldatud Balti maadele keskenduv õppus, mida on korraldatud alates 2010. aastast. Kokku on õppusest lisaks Ühendriikidele ja Balti riikidele erinevatel aastatel osa võtnud ka Taani, Poola, Kanada, Prantsusmaa, Soome, Rootsi, Norra ning Ühendkuningriigid.

Staabiõppuse Saber Knight eesmärgiks on Balti riikide, Taani ja Ameerika Ühendriikide brigaadide staapide koostöö harjutamine. Eesti on sellele staabiõppustel osalenud alates 2009. aastast, mil 1. jalaväebrigaad seoti väljaõppealaselt Taani diviisiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles